Scratch ile Teknolojik Geri Dönüşüm Atölyelerimiz Tamamlandı!

Projemizin simgesi olan fraktal ağaç oluşumunu scratch üzerinden çocuklarımızla birlikte inceledik. Kompost atölyesindeki uygulamalı eğitime ilaveten tohumdan fidana, fidandan ağaca, ağaçtan tekrar tohuma giden döngüdeki iterasyonları scratch ile hep beraber pekiştirdik. Rekürsif fonksiyonları, fraktal kavramını Koch kar tanesini oluşturan algoritmadaki rekürsif fonksiyonu ve döngü kavramı üzerinden anlattık.


Projemizin simgesi olan fraktal ağacı Scratch üzerinde oluşturan algoritma ve kodlarda değişiklikler yaparak farklı varyasyonları keşfettik. Açı, uzunluk, döngü, iterasyon, koşul gibi kavramları da öğrendiğimiz atölyemizde proje maskotumuz Soğanlı Bebek de bizimle birlikteydi.

Atölyemizde Proje Eğitmenimiz Ümmühan YAMAK Scratch üzerinde uygulamalı olarak eğitimini gerçekleştirdi, Proje Koordinatörümüz Dr. Elif Aybike BÜYÜKYILMAZ Fraktal kavramını Koch kar tanesi fonksiyonu üzerinden anlattı. 

Atölyemiz 9 Haziran 2021 tarihinde Yahyalı Şehit Mustafa Aydın YBO'da, 22 Nisan 2021 tarihinde Tomarza YBO'da, 21 Nisan 2021 tarihinde Develi İMKB YBO’da, 20 Nisan 2021 tarihinde Pınarbaşı YBO’da ve Sarız Türk Telekom YBO'da gerçekleştirildi.


 








Yorumlar